Backup Uganda

Backup Uganda zet zich in voor het bevorderen en bieden van individuele aandacht voor leerlingen en studenten in Uganda, in het bijzonder degenen die leerproblemen hebben. Backup Uganda stelt zich een onderwijssysteem voor dat in staat is om alle leerlingen – inclusief kinderen met leermproblemen – de individuele ondersteuning te geven die ze nodig hebben om hun doelen in het onderwijs en in het leven te bereiken.

Backup Uganda traint (toekomstige) docenten in Gulu, Uganda om inclusief te onderwijzen. Hierbij leren ze bijvoorbeeld over hoe ze kinderen met autisime, dyslexie of discalculi beter kunnen betrekken bij hun lessen. Normaliter gaan de trainers naar scholen toe en geven daar workshops. Nu ivm met Covid kan dat helaas niet en wordt er naar andere mogelijkheden gezocht om deze docenten te bereiken/ te trainen. Daarvoor worden ‘Distance training packages’ ontwikkelt. Kort gezegd wil Backup Uganda de workshop naar de kinderen toe brengen middels een lespakket met een handboek en video’s.

Het is als NGO erg lastig om aan funding te komen, dus heeft Backup Uganda bedacht om merchandise op de markt te brengen onder de naam MOYA waarbij de opbrengst naar de organisatie gaat. Toen ik de vraag voorbij zag komen om vrijwilligers die een steentje bij wilden dragen heb ik direct ja gezegd. De eerste producten zijn t-shirts en zijn inmiddels te bestellen!

UA-51115879-1